Hovinga, compleet en actief!

 

DakCenter heeft een viertal verkoopvestigingen verspreid over Nederland.

Naast onze eigen vestiging in Surhusiterveen zijn er nog vestigingen in Alkmaar, Haarlem en Eindhoven. Wij bieden u een compleet assortiment dakproducten aan en de nodige ondersteuning. Naast onze dakproducten levert DakCenter Hovinga ook persoonlijke beschermingsmiddelen, schoenen, brillen en gehoorbescherming. Ook zijn wij hoofdleverancier van het lijm en kit merk BOSTIK. Bostik is de nummer 1 wanneer het op verlijmen of afdichten aankomt. Al onze producten kunnen, in overleg, op locatie worden afgeleverd waar ú werkt.

Wij leveren niet alleen, maar denken ook met u mee en adviseren daar waar nodig, met onze kennis bent u verzekerd van een goed en totaal product. 

Wij noemen onszelf dan ook niet voor niets "compleet en actief" Wij als DakCenter Hovinga geven tevens producttrainingen en houden u zo op de hoogte van de nieuwste producten en verwerkingstechnieken. Vraag hier gerust naar bij één van onze verkopers.

 

 

DakCenter Hovinga;

Hovinga is een familie bedrijf waar de klant voorop staat. Met een ruime schat aan ervaring hebben wij de kennis in huis om u het allerbeste advies te geven op het gebied van dakbedekking in de ruimste zin van het woord, maar ook op het gebied van bedrijfskleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en lijmen en kitten bent u bij Hovinga aan het juiste adres.

 

Onze kracht is ook direct ons logo namelijk dat wij

 Compleet en actief Zijn.                                   Bekijk onze promotiefilm Bekijk onze promotiefilm.

 

Persoonlijk contact vinden wij erg belangrijk en staat bij ons hoog in het vaandel, wij komen graag bij u langs, maar uiteraard bent u ook van harte welkom in onze winkel. Hieronder stellen wij ons graag aan u voor.

 

Foto Henkpeter Henk-Peter Bethlehem henkpeter@hovinga.nl

(Directie)

 

Foto Richard Richard From administratie@hovinga.nl

(Financiële administratie)

 

Foto henk Henk Veenstra 06-54223187 henk@hovinga.nl

(Verkoop buitendienst rayon Groningen)

 

 Benno Holwerda 06-54223189 benno@hovinga.nl

(Verkoop buitendienst rayon Friesland)

  

Foto Angelique Angelique Gruis

(Medewerkster winkel en bedrukking)

 

 Onze altijd goedlachse Marco!

(chauffeur).

 

 

 


Het ontstaan van Hovinga!

Na jaren lang op de grote vaart als stuurman actief te zij geweest koos onze oprichter de heer Hovinga in 1953 om voor zichzelf te gaan beginnen. De start van het bedrijf was er één zoals zovele. Oprichter Henk Hovinga koos voor het leven als "eigen baas". Zijn werk werd zijn leven, alles waar hij handel in zag werd gekocht en weer verkocht. Deze activiteit vormde de basis voor de handel in dakbedekkingmaterialen, waarmee in 1970 werd gestart. Tot de bouw van de eerste bedrijfshal in 1979 op het industrieterrein te Surhuisterveen, vond de verkoop plaats vanuit de eigen woning te Anjum. In eerste instantie ging het voornamelijk om de verkoop van roofcoatings voor daken maar al snel werd het assortiment uitgebreid met isolatie- en bitumineuze dakbedekking materialen en lijmen en kitten. De zaken gingen goed en er ontstond steeds vaker vraag naar reparatie en vervanging van daken. Deze ontwikkeling heeft ertoe geleid dat in 1986 het dakdekkersbedrijf werd opgericht.

 

Hovinga BV

In 1989 werden de Handelsonderneming en het in 1986 opgerichte Dakdekkersbedrijf ondergebracht in een BV, Hiermee was er een einde gekomen aan het eenmansbedrijf, nieuwe producten deden hun intrede en mede onder invloed van de ARBO-wetgeving heeft binnen de handelsonderneming een forse uitbreiding plaatsgevonden met bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. In de loop der jaren is het assortiment flink uitgebreid met o.a:

  • Roto dakvensters en vlieringtrappen
  • Simson lijmen en kitten
  • Icopal stalen dakpannen
  • DPI lichtkoepels
  • Solatube daglichtsystemen
  • en veel meer aan platdak gerelateerde producten

 

Op 1 december 1994 namen Alle Bethlehem en Alie Bethlehem-Hovinga het bedrijf over van de heer Hovinga. De vader van Alie vond, na veertig jaar van hard werken in het bedrijf, de tijd rijp om een stap terug te doen. Ten gunste van zijn dochter en schoonzoon, die instapten in een bedrijf dat financieel gezond was en kon putten uit een goed gevulde orderportefuille. Uiteraard heeft dit alles gezorgd voor een flinke uitbreiding ook in het persooneelsbestand.

Hovinga is duidelijk een familiebedrijf, maar dat wil niet zeggen dat we niet open staan voor meningen van anderen. Het lidmaatschap van Synthion is daar een goed voorbeeld van. Naast de gezamelijke inkoop vind er ook regelmatig overleg plaats tussen de zeven aangesloten bedrijven over nieuwe ontwikkelingen. Verder worden er initiatieven ontplooid die moeten leiden tot een verdere opwaardering van de branche waarin we werkzaam zijn.

LUISTEREN NAAR ELKAAR IS LEREN VAN ELKAAR!

 

Privacy statement

Zoeken

Zoek binnen deze website naar informatie over: