Hovinga, compleet en actief!
Katoenprijs verhogingTerug naar het overzicht.

 

Door de aanhoudend hoge katoenprijzen hebben alle doekleveranciers de laatste maanden hun prijzen flink opgetrokken. De prijsverhogingen variëren van 17% tot maar liefst 35% in een jaar tijd.

Door de grote onzekerheid waarin de markt verkeert, worden er door de doekleveranciers op dit moment geen prijzen afgegeven die langer geldig zijn dan drie maanden in een aantal gevallen zelfs 2 maanden.

Behalve hogere prijzen is ook de verkrijgbaarheid een probleem geworden. De voornaamste Europese doekleveranciers hebben in 2009, in verband met de crisis hun voorraden sterk gereduceerd. In 2010 is men gestart met het voorzichtig aanvullen van de voorraden. De vraag nam echter veel meer toe, dan men gezien het economisch herstel zou verwachten.

Door de krapte op de katoenmarkt en de toenemende vraag naar ruwdoek lopen de levertijden verder op, waardoor er nu sprake is van een schaarste aan doek.

De aanplant van katoen zal in 2011 vergroot worden, echter de oogst van april zal het tekort nog niet weg kunnen werken.

De verkrijgbaarheid van onze producten kan, door de huidige marktsituatie, onder druk komen te staan.
Zoals u van ons gewend bent, zullen wij er alles aan doen om onze service naar u te waarborgen. De toeleveringen zijn echter niet constant, waardoor ook wij geconfronteerd worden met vertragingen.

WIJ VRAGEN U DAN OOK BEGRIP VOOR DE SITUATIE!

 

DakCenter Hovinga

Bron:Havep workware

Zoeken

Zoek binnen deze website naar informatie over: